Україна

Названо можливий мотив підготовки замовного вбивства голови внутрішньої безпеки СБУ

Можливим мотивом замовлення вбивства голови Внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова може бути бажання екс-колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного отримати високу посаду у спецслужбі.  Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на джерела в СБУ.

«Мотивом замовлення на усунення голови Внутрішньої безпеки Наумова слідчі СБУ вважають той факт, що той був єдиною перепоною для отримання Нескоромним високої посади в керівництві Служби. Саме ця версія буде представлена публічно», – пише видання.

Нагадаємо, в підготовці злочину підозрюється полковник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Расюк.

Видання зазначає, що за даними їхнього джерела, технічний оперативний запис колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного – вівся не лише в його машині, але і в квартирі. Тому обсяг даних у слідчої групи величезний.

«Операція з розробки Нескоромного і Расюка завершилася вимушено достроково: Нескоромний здав свою машину на станцію техобслуговування, що зафіксувала команда зовнішнього спостереження СБУ. Побоюючись, що під час ТО будуть виявлені і згодом знищені засоби прослуховування, Служба конфіскувала машину. Ця обставина й дала незапланований старт операції із затримання Расюка», – пишуть журналісти.

Також зазначається, що Дмитро Нескоромний дійсно вів переговори про своє повернення в СБУ, переважно претендуючи на посаду першого заступника. При цьому він спілкувався щодо цього із заступниками голови Офісу президента України. Як стверджують наші джерела – Андрієм Смирновим і Романом Машовцем. Незадовго до гучних подій Нескоромний зустрічався з главою СБУ Іваном Бакановим.

Нагадаємо, 22 січня полковник Расюк був затриманий за підозрою в підготовці вбивства Наумова. Замовником, за версією слідства, є колишній заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний.

Суд арештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави.

У СБУ повідомили, що організатор замаху на Наумова запропонував $50 000 за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

Нескромний обіймав посаду заступника голови СБУ з 1 липня по 8 листопада 2019 року. З 8 листопада по 13 березня в 2020 був першим заступником глави СБУ – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Сьогодні він перебуває в складі відомства, однак не обіймає ніякої посади.

Back to top button