Україна

Названо число зниклих безвісті на Луганщині


Названо число зниклих безвісті на Луганщині

Росіяни не хочуть проводити перемовини стосовно повернення цивільних. Тому глава області називає цей процес дуже важким.

Майже дві тисячі жителів Луганської області вважаються безвісти зниклими, іще 87 осіб знаходяться у полоні. Про це у понеділок, 30 жовтня, повідомив глава Луганської ОВА Артем Лисогор в інтерв’ю Суспільне

“На сьогодні майже дві тисячі громадян у Луганській області вважаються зниклими безвісти. Це і військові, і цивільні особи”, – зазначив він.

Також Лисогор повідомив, що з російського полону чотирьох осіб вдалося звільнити.

Він підкреслив, що цифри щодо ув’язнених і зниклих безвісті – умовні і таких людей може бути бульше. 

Лисогор зазначив, що влада постійно працює над поверненням українців на підконтрольну територію, однак співпрацювати з росіянами важко. Крім того, вони не дозволяють місцевим покидати окуповані території. 

“В процесі повернення людей влада співпрацює з уповноваженим Верховної ради України з прав людини Дмитром Лубінцем, Червоним Хрестом та іншими організаціями, які можуть допомогти. Проте росіяни не хочуть проводити перемовини стосовно повернення цивільних”, – зазначив глава області. 

“Спецслужби РФ постійно перешкоджають спробам наших громадян вирватися з окупації”, – додав Лисогор.

В Луганській області, зокрема у тимчасово захопленому місті Хрустальне, росіяни готуються забрати у свою армію неповнолітніх. 

Російські військові влаштували ДТП у тимчасово окупованому Луганську: бронетранспортер переїхав цивільний автомобіль.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button