Україна

Названо балакунів та мовчунів у Верховній Раді

За 2 роки роботи парламенту 35 нардепів жодного разу не виступили ні з трибуни, ні з місця

Найбільше у Верховній Раді 9 скликання говорив голова комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич – його виступи за 2 роки роботи парламенту загалом тривали майже 16 годин.

Про це інформує 1NEWS.

Друге місце за тривалістю виступів має заступниця голови ВР, представниця партії “Батьківщина” Олена Кондратюк. Вона також і найдовше виступала серед жінок-депутаток у парламенті – понад 12 годин за 155 виступів.

“Чесно” зазначає, що значна частина виступів Кондратюк пов’язана з тим, що вона зачитує п’ятничні звернення депутатів у парламенті.

На третьому місці за часом виступів ще один представник ОПЗЖ Олександр Колтунович – у нього 497 виступів упродовж 2 років роботи парламенту, які загалом займають понад 10 годин.

Разом з тим за 2 роки роботи парламенту 35 нардепів жодного разу не виступили ні з трибуни, ні з місця, принаймні це не зафіксовано у стенограмах засідання ВР.

Також 36 нардепів за два роки діяльності мали лише один виступ. Таким нардепом, наприклад, є лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, єдиний його виступ у 2019 році був присвячений імплементації “формули Штайнмайєра” в українське законодавство.

Повідомляється, що депутатів-мовчунів немає у трьох фракціях – “Батьківщини”, “Європейської солідарності” та “Голосу”.

Джерело: Чесно

Back to top button