Україна

Названі втрати РФ за спроби переправи через Сіверський Донець

Названі втрати РФ за спроби переправи через Сіверський Донець

Фото: Скриншот

Ворог безуспішно намагався форсувати Сіверський Донець

Українська артилерія знищила понтонні мости росіян, що призвело до втрат 485 осіб та пошкодження понад 80 одиниць техніки.

Внаслідок спроби переправи через річку Сіверський Донець 11 травня війська РФ втратили 88% 74-ї мотострілецької бригади. Це 485 військовослужбовців із спрямованих туди 550 осіб. Крім того, було пошкоджено понад 80 одиниць ворожої техніки. Про це повідомляє американський Інститут досліджень війни (ISW).

“Російські війська припустилися значних тактичних помилок при спробі масштабної переправи через річку Сіверський Донець з боку Кремінної. Російське командування направило 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії для форсування річки Сіверський Донець з метою оточення українських військ поблизу Рубіжного із північного заходу. 11 травня українська артилерія знищила російські понтонні мости та щільно зосереджені російські війська та техніку навколо них, що призвело до втрат 485 осіб та пошкодження понад 80 одиниць техніки”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що 8 березня 74-та мотострілецька бригада намагалася переправитися через річку Десна на Чернігівщині, проте тоді не зазнала подібних невдач.

“Командування та штаб підрозділу, можливо, не усвідомили небезпеки, яку створило удосконалення артилерійських можливостей України через два місяці, або просто некомпетентні чи не здатні контролювати свої війська”, – вважають аналітики.

Нагадаємо, ЗСУ знищили переправу ворога на Сіверському Донці.

Також повідомлялося, що війська РФ знову готуються переправлятися через Сіверський Донець.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button