Україна

НАЗК звернулося до поліції щодо порушень фінансування партії Слуга народу


НАЗК звернулося до поліції щодо порушень фінансування партії Слуга народу

Три фізичні особи зробили значні внески на рахунок партії, але НАЗК встановило, що ці громадяни не мали відповідних доходів.

НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у фінансуванні партії Слуга народу і надіслало обґрунтований висновок до Національної поліції України. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

“Три фізичні особи здійснили грошовий внесок на рахунок політичної партії Слуга народу на загальну суму 2 млн 896 тис. грн. Але НАЗК встановило, що ці громадяни не мали відповідних доходів для таких внесків. Це може свідчити про те, що особи, які здійснили внески, насправді тільки  розпоряджалися коштами третіх осіб, котрі мали намір зберегти анонімність фінансування політичної партії”, – йдеться у повідомленні.

У НАЗК наголошують, що відповідно до законодавства не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій анонімними особами або особами під псевдонімом.

Нагадаємо, ВАКС виправдав нардепа Пашковського зі Слуги народу, але прокурор не згоден.

Раніше повідомлялося, що Вищий антикорупційний суд у зв’язку з недоведеністю складу кримінального правопорушення виправдав депутата від Слуги народу Юрія Камельчука, якого звинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button