Україна

НАЗК виявило два надміру щедрі “подарунки”


НАЗК виявило два надміру щедрі подарунки

Поліцейському з Кривого Рогу “брат подарував” понад 2 млн грн, а депутату з Вінниччини дружина зі скромними доходами “подарувала” 1,8 млн грн на машину.

 
 
 
 
 
 
Національне агентство з питань запобігання корупції під час моніторингу виявило в поліцейського з Кривого Рогу понад 2 млн грн, які йому нібито подарував брат, а в депутата селищної ради на Вінниччині –- автомобіль за 2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.
 
“Під час чергового моніторингу працівники агентства виявили, що одному з поліцейських із Кривого Рогу брат подарував понад 2 млн грн, хоча не мав офіційних доходів, які могли б дозволити зробити такий щедрий подарунок. Натомість у нього були борги на понад мільйон”, – йдеться в повідомленні.
 
Крім того, НАЗК з’ясувало, що депутат Дашівської селищної ради Гайсинського району Вінницької області придбав Audi Q8 2020 року випуску за 2 млн грн.
 
“Місцевий депутат пояснив, що 1,8 млн грн дала дружина. Але її офіційні доходи з 1998 по 2012 рік становили лише 83 тис. грн. За I і II квартали 2020 року дружина отримала дохід близько 10 тис. грн. Офіційних заощаджень у подружжя не було”, – зазначили в НАЗК.
 
Повідомляють, що якщо суд визнає необґрунтованість активів, то до бюджету країни надійде понад 4 млн грн.
 
Раніше повідомлялося, що в Міноборони створили антикорупційний департамент.
 
Суд заарештував екс-голову Спецтехноекспорту
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button