Україна

НАЗК виявило ₴1,7 млн необґрунтованих активів у депутата Київради


НАЗК виявило ₴1,7 млн необґрунтованих активів у депутата Київради

Посадовець не надав інформацію та документи, які могли б підтвердити законність походження цих коштів, зазначає Нацагентство.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило 1,7 млн грн необґрунтованих активів депутата Київради та скерувало матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це йдеться в повідомленні НАЗК, опублікованому на його Telegram-каналі у вівторок, 17 жовтня.

“У декларації за 2020 рік він зазначив готівкові кошти на понад 7 млн грн, що належать їм із дружиною. За 2021 рік він задекларував 9,5 млн грн готівки. Різниця між активами, задекларованими у 2020 і 2021 роках, становить майже 2,4 млн грн. Водночас у 2021 році подружжя купило вісім земельних ділянок у Києві та області на понад 1,5 млн грн”, – ідеться в повідомленн.

Загалом обсяги доходів і витрат сім’ї депутата у 2021 році свідчать про відсутність фінансової спроможності й для заощадження грошових коштів, і для придбання частини зазначених об’єктів нерухомості на майже 1,7 млн грн.

“У відповідь на запит НАЗК посадовець не надав інформацію та документи, які могли б підтвердити законність походження цих коштів”, – наголошують у НАЗК.

Нацагентство не назвало ім’я депутата.

Як відомо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відновлення електронного декларування для депутатів і держслужбовців, яким скасувала відповідальність для тих посадовців, які не вказали в декларації майно на суму до 1,3 млн гривень. 

Це отримало широкий резонанс в суспільств. Зокрема, на сайті президента з’явилася петиція щодо накладення вето, яку підписали в рекордні строки – в день публікації.

Європарламент також закликав президента Зеленського накласти вето на ухвалений Радою закон про відкриття декларацій через поправку про відстрочку на рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button