Україна

НАЗК виключило із санкційного списку чиновника з РФ


НАЗК виключило із санкційного списку чиновника з РФ

В Україні вперше виключили зі списку кандидатів на санкції чиновника з РФ, який визнав війну в Україні, засудив Кремль та звільнився з російської компанії.

 
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вперше виключило зі списку кандидатів на санкції російського чиновника. Він визнав війну в Україні, звільнився та засудив військову агресію Росії, повідомляє прес-служба агентства у понеділок, 4 червня.
 
“НАЗК вперше виключила особу зі списку кандидатів на санкції. Особа звернулася до НАЗК з проханням бути виключеною зі списку. Через війну ця особа засудила путінський режим і звільнилася з посади члена правління однієї з найбільших державних компаній РФ”, – сказано в повідомленні.
 
Механізм виключення зі списку кандидатів із санкцій є цілком законним, зазначають у НАЗК. Його визначено групою Єрмака-Макфола щодо санкцій у Дорожній карті індивідуальних санкцій. Нині у списку перебувають 16 тисяч кандидатів.
 
У НАЗК не озвучили ім’я виключеного зі списку кандидатів на санкції екс-члена правління російської компанії. Однак у повідомленні агентства йдеться, що компанія, в якій він працював, входить до ТОП-10 найбільших за виручкою у сфері енергетики та сплачує значні суми податків до бюджету РФ, чим фактично фінансує військову машину країни-агресора.
 
Частина визначених НАЗК кандидатів уже опинилася під міжнародними санкціями. Серед них – низка керівників державної компанії Ростех:
 
  • член правління та заступник гендиректора Ігор Зав’ялов;
  • заступник гендиректора Максим Виборних;
  • директор із внутрішнього аудиту Наталія Смирнова.
 
Наразі всі троє перебувають під санкціями США.
 
“Якби вони заздалегідь звільнилися зі своїх посад, вони мали шанс уникнути санкцій та арешту активів”, – підсумували в агентстві.
 
Як повідомлялося, Кабмін підготував нові санкції проти Росії.
 
Також раніше повідомлялося, що ЄС заборонить імпорт російського золота слідом за США.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button