Україна

НАЗК тимчасово вилучило Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни


НАЗК тимчасово вилучило Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що статус компанії як спонсора війни призупинено.

Національне агентство з питань запобігання корупції вилучило австрійський Raiffeisen Bank зі списку компаній-спонсорів війни до моменту проведення консультацій. Про це з посиланням на дані НАЗК пише Економічна правда.

Йдеться про те, що статус компанії як спонсора війни призупинено.

Тим часом Reuters пише, що вилучення банку Нацагентством зі списку зумовлено погрозою від Австрії зірвати новий пакет санкцій ЄС, якщо Райфайзен залишатиметься у списку. Повідом

Нагадаємо, що НАЗК внесло австрійську банківську групу RaiffeisenBankInternational до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи на території країни-агресора Росії та за офіційне визнання так званих “ДНР” і “ЛНР”. 

У березні 2023 року повідомлялося, що Raiffeisen Bank International прагне продажу чи виділення свого російського підрозділу.

Проте в липні Raiffeisen Bank International відклав плани піти з фінансового ринку Росії. Це відбувалося на тлі того, що Австрія продовжує докладати зусиль для захисту своїх зв’язків із РФ.На початку листопада плани виходу компанії з РФ знову були відкладені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button