Україна

НАЗК направило до суду 84 протоколи: в порушенні антикорупційного законодавства підозрюють мера Львова, податківців та суддю КС

Національне агентство з питань запобігання корупції за останні два тижні склало та направило до суду 84 адміністративних протоколи. З них 14 стосується міського голови Львова Андрія Садового, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу НАЗК.

Через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені протоколи стосовно представників таких партій:

  • «Патріотична партія України» (керівник – Микола Габер);
  • «Українська народна партія» (керівник – Олександр Клименко);
  • «Нова політика» (керівник – Олександр Янчук);
  • «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» (керівник – Микола Томенко).

Ще 5 адміністративних протоколів були складені стосовно розпорядників та внескодавців виборчих фондів кандидатів, які брали участь у місцевих виборах.

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено та направлено до суду протоколи щодо:

  • Бориса Акіменка, колишнього в.о. голови ДПС у Чернівецькій області (26 адмінпротоколів);
  • Андрія Садового, міського голови міста Львова (14 адмінпротоколів);
  • Юрія Сав’яка, старшого слідчого слідчого відділу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області (8 адмінпротоколів);
  • Валерія Лісницького, колишнього в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області (26 адмінпротоколів).

Також було направлено до суду адмінпротоколи стосовно Михайла Гультая, судді Конституційного Суду України у відставці. Протокол складено у зв’язку з виявленими недостовірними відомостями в декларації посадовця, які відрізняються від достовірних на загальну суму близько 1 мільйона гривень (876 759,05 гривні).

Після визнання неконституційною ст. 366-1 Кримінального кодексу України дії всіх осіб, які вказали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів у деклараціях за 2018, 2019 роки, перекваліфіковано на адміністративні правопорушення за ст. 172-6 КУпАП.

Back to top button