Україна

Наєв нагородив групу ППО, яка збила ракету


Наєв нагородив групу ППО, яка збила ракету

Нагороди отримали бійці, які 30 серпня з переносного ЗРК Стінгер збили крилату ракету Х-101 на Київщині.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв нагородив воїнів мобільної вогневої групи із протиповітряної оборони, які 30 серпня з переносного ЗРК Стінгер збили крилату ракету Х-101 на Київщині. Про це повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Наєв зустрівся з особовим складом мобільної вогневої групи з ППО, що діє на Київському напрямку. Він привітав військовослужбовців із відмінним результатом, подякував їм за бойовий дух, успішну організацію та забезпечення захисту українського неба, а також нагородив відзнаками “За мужність та звитягу”.

За словами командувача, у Північній операційній зоні діє розгалужена система ППО, одним із елементів якої є мобільні вогневі групи, оснащені переносними зенітно-ракетними комплексами.

“Складність роботи цих бійців полягає в тому, що, на відміну від операторів стаціонарних зенітно-ракетних комплексів, які мають можливість автоматично виявляти цілі, вони змушені самостійно дуже швидко знайти, захопити і, найголовніше – знищити ціль”, – зауважив Наєв.

Він додав, що, за даними статистики, відсоток ефективності системи протиповітряної оборони значно зріс. Наприклад, під час останнього ворожого ракетного нападу були збиті всі 20 крилатих ракет, тобто 100%.

Нагадаємо, 30 серпня війська РФ завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Загалом було запущено 44 повітряні цілі (28 ракет і 16 БПЛА), українській ППО не вдалося збити лише безпілотник.

Раніше українські військові на Харківщині збили російську ракету, яку окупанти запустили із ЗРК С-300.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button