Україна

Навчальний корвет Військово-морських сил “Вінниця” перетворять на музей

Міністр оборони України Андрій Таран ухвалив рішення про перетворення навчального корвета Військово-морських сил “Вінниця” на музей. Про це повідомили в прес-службі Міноборони, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Створення на базі бойового судна музейної експозиції дозволить перетворити його на один із потужних центрів військово-патріотичного виховання молоді. Тут будуть популяризувати традиції українського військового флоту, а причал стане одним із центрів туризму міста-корабелів”, – заявив Таран

Відзначається, що в світі існує кілька сотень кораблів-музеїв, на яких розміщена експозиція, присвячена історії, екіпажу і подіям судна. Найвідоміші з них – вітрильний лінійний корабель “Вікторі” в британському Портсмуті або американський лінійний корабель “Айова” в Лос-Анжелесі. Корвет “Вінниця” стане першим таким об’єктом військово-морської спадщини.

Зазначається, що корвет “Вінниця” – багатоцільовий корабель прибережної дії. Спущений на воду в 1976 році. Виконував завдання в акваторії Чорного моря. У складі ВМС ЗС України брав участь у багатьох багатонаціональних навчаннях.

Back to top button