Україна

Наукові дослідження – вчені випробували на свинях мРНК-вакцину у капсулах – новини


Фото з відкритих джерел

У результаті досліджень загальна доставка становила 150 мікрограмів мРНК

Вчені розробили спосіб доставки ліків, на основі нуклеїнових кислот, таких, як мРНК-вакцини, в організм тварин у капсулах, які можна ковтати. Про це повідомляє Genetic Engineering & Biotechnology News.

Спочатку дослідники ввели ін’єкцію наночастинок мРНК у шлунок мишей, продемонструвавши, що доставлена ​​РНК, яка кодувала ген-репортер, була успішно засвоєна клітинами.

Дослідники спостерігали експресію гена-репортера в шлунку і печінки мишей. Це свідчить про те, що РНК сприймається внутрішніми органами, і транспортується до печінки – центру метаболічної детоксикації організму.

Потім вчені упакували ліофілізовані комплекси РНК-наночастинок у капсули для доставки у клітини шлунку свиней.

Свиням вони змогли доставити до тканин шлунку близько 50 мікрограмів мРНК в одній капсулі, і три капсули всього. У результаті загальна доставка становила 150 мікрограмів мРНК.

Проте на відміну від мишей, у свиней не помітили проникнення мРНК в клітини печінки або інших органів.

Слід зазначити, що у COVID-вакцині на основі мРНК від компанії Moderna використовується всього близько 100 мікрограмів РНК, а у вакцині Pfizer лише 30 мікрограмів РНК.

У майбутніх дослідженнях вчені вивчатимуть можливість генерування системної імунної відповіді шляхом доставки мРНК-вакцин за допомогою їх капсули.

Новини за темою: Китайські вчені заявили про появу нового коронавірусу NeoCoV

Нагадаємо, науковці Оксфордського університету виявили аномалії в легенях, які можуть пояснити, чому деякі пацієнти, що перехворіли на COVID-19, страждають на задишку навіть після одужання. У дослідженні взяли участь 36 людей. Робота вчених ще не отримала незалежної оцінки.


[ad_2]
Source link

Back to top button