Україна

Науковці розповіли про корисні види борошна

Дієтолог розповіла, з борошна яких рослин найкраще готувати свої улюблені страви і куховарити. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Будь-яке борошно – це досить калорійний продукт. Однак, зараз існує багато видів борошна, яким варто віддати перевагу.

«Пшеничне борошно – дуже шкідливий продукт, який не має ніякого відношення до правильного харчування. Тому варто замінити її на інші види», – розповідає дієтолог Катерина Медушкина.

Експерт склала список з п’яти видів борошна, які можуть принести користь здоров’ю і фігурі.

Кукурудзяна мука. Містить багато клітковини, магнію, кальцію і заліза. Вона знижує рівень цукру в крові, а також допомагає при проблемах з травленням. Енергетична цінність: 331 ккал / 100 г.

Вівсяна мука. Існує у вигляді тонкого помелу і толокна. У ній багато вітамінів групи А, В, С, Е. вона сприяє виробленню серотоніну, очищає організм, нормалізує жировий обмін і виробляє гормон щастя. Енергетична цінність: 369 ккал / 100 г.

Рисова мука. Багата фолієвою кислотою, калієм і кальцієм. У ній дуже багато крохмалю і білка. Цей сорт допомагає виводити з організму солі і приводить в норму травний процес. Енергетична цінність: 371 ккал / 100 г.

Гречана мука. Містить в собі багато складних вуглеводів і білків, а також вітамінів груп В і Е. В ній багато повільних вуглеводів, які забезпечують почуттям ситості на довгий час. Енергетична цінність: 350 ккал / 100 г.

Льняна мука. Прекрасний джерело жирних кислот Омега-3 і Омега-6, а також рослинного білка. Сприяє поліпшенню обміну речовин і перистальтики кишечника. Енергетична цінність: 270 ккал / 100 г.

«Використовуйте для випічки ці сорти борошна і побачите, як покращиться ваше самопочуття і зовнішній вигляд»,– резюмує дієтолог.

Tags
загрузка...

Схожі статті

Close