Україна

Нацполіція заявила про зростання злочинності на окупованих територіях


Нацполіція заявила про зростання злочинності на окупованих територіях

Тенденція збільшення кількості окремих злочинів фіксується в тимчасово непідконтрольних регіонах країни, зокрема йдеться про вбивства, зазначає Вадим Дзюбинський.

 
Поліція України на початку військового вторгнення Росії фіксувала зниження рівня злочинності практично за всіма видами злочинів. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Вадим Дзюбинський на брифінгу у вівторок, 26 липня.
 
Але із травня правоохоронці звертають увагу на тенденцію збільшення рівня окремих видів злочину в порівнянні з початком військової агресії РФ. Зокрема, йдеться про вбивства на окупованих і деокупованих територіях.
 
За його словами, причини зниження злочинності – запровадження комендантської години, масова міграція людей за кордон і всередині країни, а також посилене несення служби всіма правоохоронними органами.
 
“Починаючи з травня ми спостерігали тенденцію збільшення рівня злочинності порівняно з початком військової агресії, а також збільшення окремих видів злочинів порівняно з минулими роками. Незважаючи на те, що загальна злочинність зменшилася протягом півроку на 25 відсотків і рівень тяжких та особливо тяжких злочинів залишився на рівні минулого року, кількість умисних вбивств збільшилася через вбивства, скоєні на окупованих і деокупованих територіях”, – зазначив він.
 
Представник Нацполіції також зазначив, що наразі зафіксовано менше квартирних крадіжок, розбійних нападів і пограбувань. Дзюбинський додав, що сьогодні є тенденція збільшення незаконних заволодінь транспортними засобами практично на 86% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
 

 
Раніше повідомлялося, що Human Rights Watch задокументувала випадки воєнних злочинів РФ на окупованому півдні України.
 
Крім того, HRW встановила, що російські війська влаштовували страти мирних жителів, піддавали їх катуванням і чинили інші протизаконні дії під час окупації Київської та Чернігівської областей.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button