Україна

Нацполіція посилила заходи безпеки на Різдво


Нацполіція посилила заходи безпеки на Різдво

З порушниками правопорядку можуть проводити “профілактичні бесіди” представники ТЦК, попередили у МВС.

Національна поліція посилила заходи із забезпечення правопорядку напередодні Різдва Христового. Про це сказав заступник начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолій Серединський в ефірі телемарафону в неділю, 24 грудня.

“Завтра близько 20 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати правопорядок та безпеку дорожнього руху. Основні зусилля та наряди будуть спрямовані до культових споруд, де відбуватимуться богослужіння, а також у місця масового перебування громадян”, – розповів Серединський.

Він закликав громадян свідомо поставитися до святкувань і дотримуватися вимог правового режиму воєнного стану, який діє в Україні.

Представник Нацполіції нагадав, що за порушення комендантської години поліцейські мають право доправляти громадян до райвідділів для встановлення причини правопорушення.

Крім того, з порушниками можуть проводити “профілактичні бесіди” представники ТЦК.

“Наші ТЦК дуже зацікавлені громадянами, які порушують комендантську годину, і відповідно вони проводять із ними профілактичні бесіди”, – сказав він.

Анатолій Серединський нагадав про заборону використовувати петарди й інші піротехнічні засоби. За це передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність залежно від завданої шкоди.

Раніше президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим. За його словами, сьогодні спільна молитва об’єднає мільйони укранців – як ніколи багато до цього.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button