Україна

Нацполіція підтвердила спробу вбивства заступника голови податкової


Нацполіція підтвердила спробу вбивства заступника голови податкової

Правоохоронці повідомили, що підозрювані мали при собі фото 30-річної потенційної жертви та його автомобіля.

Стличні правоохоронці затримали двох чоловіків, що готували напад на високопосадовця податкової служби. Про це повідомляє Національна поліція України в п’ятницю, 18 серпня.

“Поліцейські змогли попередити напад саме в той момент, коли підозрювані з підготовленими битами вже направлялись у бік чоловіка, коли той виходив з під’їзду свого будинку. Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до нападу з метою нанесення тілесних ушкоджень заздалегідь, тому вчора о 8 ранку затримали зловмисників безпосередньо під час замаху на скоєння злочину, таким чином фактично врятувавши посадовця”, – йдеться в повідомленні.

Нападники, крім бит, мали при собі фото 30-річної потенційної жертви та його автомобіля. Ці факти вказують на замовний характер злочину. 

“Зловмисниками виявились раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни, вони затримані… Слідчі з’ясовують особу замовника нападу”, – розповіли правоохоронці.

Досудове розслідування порушене за стеттею Готування до злочину, нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб або вчинене на замовлення (ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України). Підозрюваним тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура було скоєно замах. 

Раніше у Жмеринці попередили замовне вбивство депутата міської ради. Причетним виявився інший депутат від забороненої партії ОПЗЖ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button