Україна

Нацполіція обшукала КМДА у справі про земельну ділянку РНБО

Правоохоронці пояснили обшуки тим, що прокурори "неодноразово вживали заходів" для отримання всієї документації, яка стала підставою для припинення апарату РНБО права постійного користування земельною ділянкою, а також інформації щодо співробітників, які брали участь в процедурі узгодження цього рішення

Національна поліція провела обшуки в апараті Київміськадміністрації у справі про земельну ділянку біля станції метро “Сирець”, на якій облаштували сквер замість житлового будинку.

Про це розповів керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, – інформує 1NEWS.

Ділянка землі була передана РНБО ще у 2009 році.

“Ділянка, про який йде мова, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва. Однак у 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО”, – заявив Загуменний.

Ділянку землі вичистили, привели до ладу, а зараз на ній планують облаштувати сквер.

“Необхідності в проведенні обшуків не було”, – вважає представник КМДА.

Прессекретарка Київської міської прокуратури Надія Максимець проведення обшуків пояснила тим, що прокурори “неодноразово вживали заходів” для отримання всієї документації, яка стала підставою для припинення апарату РНБО права постійного користування земельною ділянкою, а також інформації щодо співробітників, які брали участь в процедурі узгодження цього рішення.

Джерело: КМДА

Back to top button