Україна

Національний рекорд України – 4-річна гімнастка виконала один із найнебезпечніших трюків – 1News

4-річна гімнастка Анастасія Горбацевич
Укрінформ

Дівчинка без страховки висіла на шиї близько пів хвилини

У Запоріжжі 4-річна гімнастка без страховки виконала один із найнебезпечніших трюків – вис на шиї, тим самим встановила національний рекорд. Про це повідомляє Укрінформ.

“Ми маємо сьогодні рекорд України. Ми маємо наймолодшу повітряну гімнастку, яка виконала цирковий трюк “вис на шиї” у 4 роки 3 місяці. Насправді дуже складний цирковий трюк. Він вимагає великої концентрації та бездоганного володіння тілом. Дитина виконувала його протягом близько пів хвилини”, – заявила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Рекордсменкою стала 4-річна гімнастка Анастасія Горбацевич. Дівчинка з трирічного віку почала займатися нарівні зі старшими дітьми. Перший її вихід на “великий манеж” зі своїм сольним виступом дитина відбувся у 3 роки 9 місяців, а вже в 4 роки Анастасія отримала найвищу нагороду, свій перший в житті Гра-Прі.

До слова, представниця Нацреєстру рекордів зазначила, що світові аналоги рекорду є, але у виконанні більш дорослих дітей. Тож, цілком можливо, що ініціюватимуть подання до книги рекордів Гіннеса.

“Гіннес не дуже охоче приймає таких дітей, бо вважає, що в такому маленькому віці діти ще не можуть виконувати такі складні трюки. Але ми маємо результат і бачили, що це можливо”, – прокоментувала Вєтрова.

1News за темою: Національний реєстр рекордів: В Україні фіксують зростання кількості досягнень

Нагадаємо, раніше у курортному місті Хмільнику Вінницької області зафіксовано рекорд України “Найбільша колекція декоративно-сувенірного взуття”. Колекція налічує 8252 експонати із 75 країн світу.


Джерело

Back to top button