Україна

Національні парки та заповідники Карпатського регіону отримають 31 пікап для охорони території

7 липня, до Дня працівника природно-заповідної справи, вісім національних парків та заповідників Карпатського регіону отримають 31 автомобіль для охорони території. Про це 1News повідомила прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Зазначається, що автівки закупили в рамках проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини через Банк розвитку KfW.

«Праліси та старовікові ліси, рідкісні види тварин та рослин, унікальні природні об’єкти – це все охороняється національним та міжнародним законодавством. І без фізичної охорони на місці важко зберегти ці неповторні природні цінності», – зазначає Міндовкілля.

В повідомленні додається, що тисячі гектарів найціннішої природи України охороняють працівники служби державної охорони. Щодня вони долають десятки кілометрів, аби патрулювати територію чи зупинити правопорушення.

«У разі пожежі, факту браконьєрства чи інших незаконних дій – надзвичайно важлива оперативність. Без прохідного та надійного транспорту не обійтися. Саме тому, в рамках українсько-німецького проекту, для восьми цільових природно-заповідних установ Карпатського регіону передадуть 31 автомобіль типу пікап», – зауважує міністерство.

Під час офіційного вручення також буде представлено перші комплекти уніформи для працівників служби державної охорони природно-заповідного фонду.

Раніше в травні у Мукачеві на вісім заповідних територій Карпат було надано десять повнопривідних автомобілів у рамках проекту «Підтримка природоохоронних територій в Україні», який фінансується урядом Німеччини через Банк розвитку «Kreditanstalt fuer Wiederaufbau» (KfW).

Back to top button