Україна

Національна поліція повідомила подробиці вбивства журналіста Бабченка

Голова Національної поліції України Сергій Князєв вважає, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка готувала група осіб. Про це він сказав на брифінгу, повідомляє «Укрінформ».

Аркадій Бабченко

«Натискати на курок пістолета необхідно одній людині, але готуватися до такого злочину, я думаю, що тут однією людиною не обійдеться», – зазначив Князєв.

Він додав, що основною версією залишається професійна діяльність загиблого, «інші версії також мають право на існування, але є пріоритет».

«Любителів затримують на місці злочину. Цей злочин вчинений навмисно невідомими особами. Якби все так було легко, ми б, мабуть, уже звітували про затримання особи, яка причетна до вчинення вказаного правопорушення», – наголосив Князєв.

За його словами, «для проведення експертиз наші слідчі ще стоять в суді, щоб нам дозволили провести експертизи (у цій справі – ред.)».

Нагадаємо, Бабченка вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині «швидкої».

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження.

Міністерство внутрішніх справ склало та оприлюднило фоторобот підозрюваного у вбивстві Аркадія Бабченка.

В свою чергу журналістська спільнота почала власне розслідування вбивства Бабченка. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст-розслідувач Денис Бігус.

Аркадій Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Працював військовим кореспондентом у «Московському комсомольці», «Новій газеті», потім перейшов на телебачення. Був військовим журналістом.

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.

Як повідомляло 1News, у Бабченко залишилась дружина, рідна донька та шестеро прийомних дітей.

Back to top button