Україна

Націоналісти провели смолоскипну ходу з нагоди 112-ої річниці народження Бандери (ФОТО й ВІДЕО)

Заходи до дня народження одного з ідеологів українського націоналізму та лідерів Організації українських націоналістів (ОУН) відбулися, зокрема, у Києві, Львові, Черкасах, Херсоні та Дніпрі

В Україні в п’ятницю, 1 січня, відбулися акції українських націоналістичних організацій з нагоди 112-ої річниці народження Степана Бандери.

Заходи до дня народження одного з ідеологів українського націоналізму та лідерів Організації українських націоналістів (ОУН) відбулися, зокрема, у Києві, Львові, Черкасах, Херсоні, Дніпрі, – інформує 1NEWS.

У Києві учасники заходу спершу пройшли смолоскипною ходою центром міста, а згодом влаштували “віче” на майдані Незалежності.

За даними інформагенції “Українські новини”, участь у смолоскипній ході взяли понад 2 000 учасників, серед яких активісти націоналістичних партій і організацій “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, “Правий сектор”, “Національний корпус”, “Сокіл”, “Тризуб”.

Під час маршу від парку Тараса Шевченка до майдану Незалежності учасники акції вигукували націоналістичні гасла, дехто з них тримав портрет Бандери. На чолі колони розгорнули великий червоно-чорний прапор.

Доходячи до майдану Незалежності, учасники маршу виконали державний гімн України. У вічі на майдані Незалежності, за даними інформагенції “Інтерфакс-Україна”, взяли участь кількасот осіб. Захід відбувся у супроводі поліції.

У поліції Києва повідомили, що жодних порушень під час заходів з нагоди річниці з дня народження Бандери не зафіксували.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button