Україна

Нацбанк заборонив видавати кредити лудоманам


Нацбанк заборонив видавати кредити лудоманам

Особи, які перебувають в спеціальному реєстрі лудоманів, не зможуть більше отримати кредит від банку.


Національний банк України заборонив укладати договір про споживчий кредит з особами, які включені до спеціального реєстру лудоманів та які використовували кредитні кошти для внесення ставок. Про це повідомила пресслужба НБУ в четвер, 25 липня.
 
З 25 липня бюро кредитних історій, які уклали договори про інформаційну взаємодію з Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей, матимуть змогу отримати доступ до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх.
 
Так, кредитодавці до укладення договору про споживчий кредит повинні перевірити наявність інформації про людину в Реєстрі шляхом звернення до бюро кредитних історій.
 
Бюро кредитних історій передаватимуть безоплатно кредитодавцям відомості щодо осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх, та використання ними кредитних коштів для внесення ставок.
 
“Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей вже здійснила організаційні та технічні заходи для реалізації доступу бюро кредитних історій до реєстру. Інформація про осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, вноситься до реєстру уповноваженим органом за результатами розгляду відповідної заяви”, – зазначили в Нацбанку.
 
Зокрема, комерційні банки вже почали в додатках розсилати повідомлення про обмеження кредитування.

Нагадаємо, попри війну банківський сектор України працює стабільно. Українці останні три місяці розміщують більше вкладів у банках, а банкіри, своєю чергою, планують зниження ставок за кредитами для малого та середнього бізнесу.

На Львівщині виявили мережу підпільних покерних клубів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button