Україна

Нацбанк вводить в обіг пам’ятну монету на честь Героя України Василя Сліпака

Національний банк України випускає пам’ятну монету на честь видатного українського оперного співака, бійця АТО Героя України Василя Сліпака, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу НБУ.

“Легенди не вмирають. А це наша легенда, яку ми маємо пам’ятати і розказувати всім наступним поколінням! Ця особа співставна з Гераклом  та Орфеєм в одному лиці, навіть ще крутіша – бо Василь існував точно і ми його сучасники!”.

На сайті НБУ міститься інформація про монету. Офіційна дата введення в обіг – 21 червня. Монету вже можна замовити онлайн. Її випустять тиражем у 35 000 штук.

Український оперний співак Василь Сліпак, який служив у ДУК “Правий сектор”, загинув від кулі снайпера в районі Луганського 29 червня 2016 року.

Про Сліпка знято фільм “МІФ”. Сліпак довго жив і виступав у Франції. Під час Євромайдану він волонтерив у Парижі, а потім подався воювати за суверенітет України на Донбас, де загинув.

В лютому 2017 року указом п’ятого президенті України Петра Порошенка Сліпаку було присвоєно звання Герой України посмертно.

 

 

 

Back to top button