Україна

Нацбанк пом’якшив частину валютних обмежень


Нацбанк пом якшив частину валютних обмежень

Надання можливості переказувати за кордон кошти для погашення окремих категорій зовнішніх кредитів та позик поліпшить умови залучення коштів в Україну.

НБУ пом’якшив частину валютних обмежень. Так, з 16 червня українські позичальники зможуть погашати деякі свої зобов’язання. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку

Резидентам-позичальникам надається дозвіл переказувати за кордон кошти для виконання зобов’язань за зовнішніми кредитами, які забезпечені гарантією чи порукою міжнародної фінансової організації; надані за участю іноземного експортно-кредитного агентства чи іноземної держави через уповноважену нею установу або через іноземну юридичну особу, серед акціонерів яких є іноземна держава чи іноземний державний банк.

Як зазначили в НБУ, надання можливості переказувати за кордон кошти для погашення окремих категорій зовнішніх кредитів та позик поліпшить умови залучення коштів в Україну. Також це сприятиме  розширенню можливостей міжнародних партнерів спрямовувати фінансування на відновлення української економіки.

Нагадаємо, минулого тижня на міжбанківському валютному ринку пропозиція доларів значно зросла. Це призвело до скорочення продажу валюти з резервів Національного банку.

Також повідомлялося, що правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25%. Цей показник не змінюється впровдовж останнього року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button