Україна

Нацбанк пересаджує співробітників на нові електромобілі

Співробітники Національно банку України віднині будуть їздити виключно на електромобілях. Така інформація оприлюднена на офіційній сторінці НБУ в Facebook.

Причиною такого кроку у Нацбанку називають «підвищення рівня корпоративної соціальної відповідальності та долучення до світової практики зменшення негативного впливу на довкілля».

«Сучасний глобальний ринок авто прямує до переходу з автомобілів з бензиновими та дизельними двигунами на електромобілі та гібриди. За різними експертними оцінками, Україна входить у першу десятку країн за активним розвитком ринку електрокарів. Згідно нещодавно презентованої Міністерством інфраструктури стратегії «Drive Ukraine 2030» частка продажу електрокарів в Україні до 2030 року повинна зрости до 50% ринку», – зазначає НБУ.

Як говориться у повідомленні, Національний банк у тренді соціально відповідальної та екологічно привітної України. «За останні чотири роки Національний банк суттєво скоротив кількість авто з бензиновими та дизельними двигунами. 279 авто Національний банк передав у користування Міністерства оборони для потреб АТО, Службі безпеки України, Управлінню державної розвідки, Прикордонній службі, ДСНС та іншим державним інституціям. Нещодавно відбувся пілотний проект з продажу авто з бензиновими та дизельними двигунами на аукціонах через систему Прозоро продажі – 10 авто уже продані на аукціоні», – зазначає НБУ.

Також в НБУ уточнюють, що згідно розрахунків, економія на експлуатаційних витратах буде складати близько 80% на рік у порівнянні з наявними в парку автомобілями. А саме:

  • економія на паливі – заправка електромобіля обійдеться втричі-вп’ятеро дешевше, ніж бензинового;
  • економія на обслуговуванні – немає необхідності регулярної заміни витратних матеріалів, а отже зменшується кількість необхідного технічного обслуговування на рік.

На фото, які оприлюднив НБУ, видно три автомобілі Hyundai ioniq. Про вартість авто та про те, чи відбувся конкурс на їхню закупівлю, в Нацбанку не повідомили.

Back to top button