Україна

Нацбанк не планує обмежувати обіг та обмінний курс гривні – 1News

За словами Кирила Шевченка, НБУ продовжить втілювати політику плаваючого курсу


Фото з відкритих джерел

Національний банк України не водитиме жодних адміністративних обмежень щодо обігу гривні та її обмінного курсу. Про це повідомив голова правління НБУ Кирило Шевченко в інтерв’ю Reuters.

За словами Шевченка, НБУ продовжить втілювати політику плаваючого курсу. Він зауважив, що з початку року курс гривні до американського долара знизився на 6% унаслідок відтоку понад 600 мільйонів доларів за рахунок виведення коштів з облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) та збільшення попиту на валюту з боку імпортерів енергоносіїв.

В НБУ вважають, що волатильність ринку спричинили переважно психологічні, а не макроекономічні чинники.

“Ми глибоко переконані, що наразі немає необхідності вводити будь-які адміністративні обмеження. З нашої точки зору, такі обмеження, навпаки, викликають ажіотаж”, – сказав Шевченко.

1News за темою: У НБУ обговорюють нову програму з МВФ після завершення Stand-By

За словами голови НБУ, міжнародні валютні резерви, які зараз становлять 28 млрд дол., дозволяють банку продовжувати інтервенції для згладжування коливань на ринку.

“Нацбанк не має ні цілі щодо курсу, ні “коридору”, на який орієнтуватиметься. Курс залежатиме від попиту та пропозиції на ринку”, – запевнив він.

Нагадаємо, Національний банк України протягом тижня 14-18 лютого 2022 року купив на міжбанківському валютному ринку 50,0 млн доларів і продав 503,0 млн доларів. Негативне сальдо склало 453,0 млн доларів.



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button