Україна

НАТО та Румунія домовилися навчати українських парамедиків


НАТО та Румунія домовилися навчати українських парамедиків

Тренінг допоможе підвищити здатність української медичної системи в умовах широкомасштабної війни, які ускладнюються з настанням зими та поточними викликами, пов’язаними з пандемією.

 
Українських парамедиків для служб швидкого реагування навчатимуть інструктори з НАТО. Відповідну угоду підписали Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха НАТО та представники Румунії. Про це повідомляє прес-служба НАТО.
 
Планується, що цей тренінг допоможе підвищити здатність української медичної системи в умовах широкомасштабної збройної агресії Росії проти України – ситуації, яка з настанням зими погіршилася, та поточними викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19.
 
Зазначається, що навчання проходитимуть у Румунії за сприяння департаменту з надзвичайних ситуацій міністерства внутрішніх справ Румунії.
 
Румунія та Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха НАТО через Трастовий фонд реагування на пандемію фінансуватимуть навчання та матеріально-технічну підтримку.
 
Раніше повідомлялося, що міністр оборони Румунії подав у відставку через критику, яка була після його слів про те, що “переговори з Росією можуть бути єдиним шансом для миру в Україні”.
 
Столтенберг: Ми не можемо дозволити Путіну перемогти
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button