Україна

Наступні кілька місяців стануть для України важкими – Bloomberg


Наступні кілька місяців стануть для України важкими - Bloomberg

Кремлівські війська прагнуть взяти стратегічно ключові точки, такі як місто Часів Яр, розташоване на захід від Бахмута в Донецькій області України, вказує видання.

Ракетні удари Росії по енергетиці України, бомбардування другого за величиною міста країни та просування російських загарбників вздовж лінії фронту вказують на те, що війна в Україні стає важким випробуванням. Про це у четвер, 11 квітня, пише Bloomberg.

“Гостра нестача боєприпасів і живої сили на 1200-кілометровому фронті та прогалини в протиповітряній обороні вказують, що Україна перебуває в найуразливішому становищі за більш ніж два роки протистояння. Ризик полягає в краху української оборони, що може дати Кремлю здійснити наступ”, – пише видання. 

Автори матеріалу вважають, що населення Харкова дедалі більше “знемагає від війни”.

“Непередбачуваність нападів вселяє страх у жителів міста, хоча більшість із них не вірять, що Кремль може взяти мегаполіс, населення якого до 2022 року становило 1,5 мільйона осіб”, – йдеться в матеріалі

Також видання вказує, що росіянам вдалося завдати значних руйнувань енергетичним об’єктам України. 

“Руйнування Трипільської теплоелектростанції за 45 кілометрів на південь від Києва – найбільшого виробника в регіоні – ще раз підтвердило вразливість країни перед ракетними ударами”, – вказують журналісти.

Bloomberg підкреслює, що російським військам не бракує боєприпасів і цього року Москва має отримати шість мільйонів одиниць снарядів за рахунок нарощування виробництва і поставок із Північної Кореї та Ірану.

“США не бачать жодних ознак швидкого прориву російських військ.  Але моральний дух України перебуває на низькому рівні, і не можна виключати можливість розвалу армії”, – сказав американський чиновник виданню на умовах анонімності.

Нагадаємо, журналіст німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив, що в України закінчилися ракети до зенітних систем ППО Patriot та Iris-T.  

Дефіцит ППО. Критична ситуація для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button