Україна

Наступ на півдні триває за планом – Міноборони


Наступ на півдні триває за планом - Міноборони

ЗСУ дуже впевнено рухаються вперед і “вигризають” кожен метр землі у ворога, зазначила Ганна Маляр.

Українські війська продовжують наступ на кількох напрямках на півдні країни, який йде за планом. Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону у вівторок, 20 червня.

“На півдні на декількох напрямках триває наступ. Там усе відбувається за планом, який встановлений військовими. Там є певні просування на всіх напрямках, де рухаються наші військові. Але ворог просто так не буде здавати зайняті позиції, і тому тривають запеклі бої і дуже потужний двобій”, – сказала вона.

Маляр нагадало, що росіяни мінують поля. Також є дані, що в Запорізькій області противник без попереджень мінує навіть населені пункти, де проживають люди.

“Ми поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємося вперед. І можна навіть навести алегорію, що “вигризаємо кожен метр землі у ворога”, – зазначила заступник міністра.

Водночас росіяни основним напрямком свого удару визначають схід, і їхній основний наступ триває саме там.

“Наступом його можна назвати, навіть масштабним, по тому, що відбувається на Лиманському і Куп’янському напрямку, і ворог дійсно туди стягує підрозділи десантно-штурмових військ для того, щоб ефективно прорвати нашу оборону. Поки що ворогу не вдається це зробити”, – запевнила Маляр і додала, що на Мар’їнському та Авдіївському напрямках ворог також здійснює наступ, українські війська перебувають в обороні.

Нагадаємо, за добу 19 червня ЗСУ знищили більше тисячі росіян. Також ворог втратив десятки одиниць техніки, в тому числі і 23 артилерійські системи.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button