Україна

Настоятель храму УПЦ МП отримав підозру


Настоятель храму УПЦ МП отримав підозру

Геннадій Шкіль з перших днів повномасштабного вторгнення публічно підтримав агресію Росії.

СБУ повідомила про підозру протоієрею УПЦ МП  Геннадію Шкілю, який разом із гауляйтером Володимиро Сальдо закликав до «”приєднання” Херсонської області до Росії. Про це спецслужба повідомила у понеділок, 22 липня.

За даними СБУ, настоятель храму у тимчасово окупованому місті Гола Пристань на лівобережжі Херсонщини з перших днів повномасштабної війни публічно підтримав агресію РФ.

“У липні 2022 року Шкіль разом з гауляйтером Сальдо взяв участь у прокремлівському «форумі», що проводили у захопленому на той час Херсонському державному університеті. Під час заходу клірик виступив з промовою, де закликав до “приєднання” регіону до складу Росії”, – йдеться у повідомленні.

Потім Шкіль дав інтерв’ю російським пропагандистам з окупаційного ТРК Таврія, в якому схвально висловлювався щодо організації так званого “референдуму” у Херсонськй області.

Слідчі заочно повідомили Геннадію Шкілю про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • виправдовування, визнання правомірною, забезпечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч.1, ч.3 ст.436-2);
  • колабораційна діяльність (ч.6 ст.111-1).

У СБУ нагадали, що у травні цього року підозру отримав син Геннадія Шкіля – Назар Шкіль, який теж співпрацює з окупантами.

Раніше повідомлялося, що 25 червня Україна в межах обміну полоненими віддала Росії митрополита УПЦ МП Іонафана. Він дав згоду на свій обмін ще 10 квітня.

Більшість українців підтримує повну заборону УПЦ МП – опитування

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =

Back to top button