Україна

Наслідки визнання РФ ЛДНР – ціни на золото зросли, втрати збільшилися – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема європейський індекс Stoxx Europe 600 впав на 1,9%

Після визнання Російською Федерацією так званих “Л/ДНР” ціни на золото досягли дев’ятирічного рекорду, а сукупні втрати від падіння європейських, американських та азійських ринків можуть сягнути трильйона доларів. Про це йшлося в даних Investing.

Як зазначається, європейський індекс Stoxx Europe 600 на попередніх торгав впав на 1,9%. Однак згодом відновився через можливість запровадження ЄС проти РФ таких санкцій, які б не завдали шкоди європейському бізнесу. Наразі індекс знаходиться на мінімумі з жовтня минулого року.

При цьому, світовий індекс FTSE All World index у лютому втратив на торгах 2,56%, а азійський індекс S&P Asia 500 – 1,9%.

За інформацією видання Financial Times, коли до ринків долучиться американський ринок, який з п’ятниці зачинений, світові фінансові втрати можуть сягнути 1 трильйона доларів.

Також американська біржа сигналізує падіння на попередніх торгах. Інвестори мінімізують ризики та переспрямовують кошти у більш безпечні активи по типу облігацій Казначейства США та золота.

В результаті золото значно подорожчало, перетнувши позначку у 1916 доларів за унцію на сьогоднішніх торгах. Востаннє такі значення спостерігалися у липні 2021 року, коли котирування злетіли до понад 2000 за унцію.

1News за темою: На тлі визнання “Л/ДНР” падає рубль. Індекс Мосбіржі обвалився

Як повідомлялося раніше, на тлі повідомлень про подальше нарощування російських військ на кордонах з Україною за останні вісім місяців ціни на золото досягли максимуму – до понад 1900 доларів за унцію.

Так, загроза вторгнення на тлі скупчення російських військ зменшує бажання інвесторів йти на ризики. І, як наслідок, підвищує привабливість таких активів, як золото.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button