Україна

Народний депутат від “Слуги народу” на Кіпрі перехворів на коронавірус і уже повертається в Україну

При цьому Андрій Холодов не вказує, чи було його інфікування підтверджено лабораторними аналізами

Нардеп фракції “Слуга народу” Андрій Холодов каже, що на Кіпрі переніс захворювання коронавірусом.

Нардеп стверджує, що президент і глава фракції, а також багато колег були в курсі ситуації, – повідомляє 1NEWS.

За словами Холодова, з Києва на Кіпр він вилетів 15 березня тому, що на наступний день його маленького сина мали там оперувати. Нардеп зазначає, що планував повернутися відразу після операції – 17 березня і мав на руках квиток на рейс Ларнака-Київ.

“У Раді я сиджу практично поруч з депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус. Рейс до Києва на 17 березня було скасовано авіакомпанією. Мій стан різко погіршився, і я почав підозрювати, що заразився коронавірусів. У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджають медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка. Тричі, починаючи з 19 березня, до мене додому викликали лікарів. Тест на Кіпрі мені зробити тоді не могли – людей з симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень. Лікарі зобов’язали мене самоізолюватись і в письмовій формі заборонили поїздки. На 20 березня було заплановано евакуаційний рейс до Києва. Я вирішив не пробувати вилетіти 20 березня, щоб не порушувати заборону лікарів на переміщення і не наражати на небезпеку зараження сотні громадян України в літаку. І я вважаю, що це було правильним рішенням”, – розповів Холодов.

Таким чином Холодов говорить, що опинився заблокованим за межами України, без фізичної можливості повернутися до Києва, і з вельми обгрунтованими підозрами на COVID-19. Нардеп зазначає, що переніс хворобу досить важко, перебуваючи весь цей час з сім’єю в самоізоляції. При цьому Холодов не вказує, чи було його інфікування підтверджено лабораторними аналізами.

“12 днів я приймав антибіотики. Тільки після того, як мені стало легше, я почав шукати способи повернутися до Києва. Сьогодні – 30 квітня – буде перший за довгий час рейс Ларнака-Київ, яким я зможу прилетіти”, – додав Холодов.

Журналісти “Схем” з’ясували, що нардеп від партії “Слуга народу” Андрій Холодов виїхав на Кіпр після заклику президента Володимира Зеленського до українців повернутися додому. З тих пір він пропустив 5 засідань Верховної Ради.

За даними журналістів, 30 березня Холодов також не був присутній на засіданні комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де він займає посаду заступника голови. У наступних засіданнях нардеп брав участь в режимі онлайн.

Джерело: Українська правда
Back to top button