Україна

Народний Байрактар. Акція йде світомСюжет


Народний Байрактар. Акція йде світом

У Польщі слідом за Литвою вирішили провести збір коштів на ударний безпілотник Байрактар для України.

Українці продовжують демонструвати чудеса самоорганізації під час війни, заражаючи цим й інші країни. Так, український ведучий, громадський діяч та волонтер Сергій Притула разом із українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на безпілотники Байрактар ​​за три дні. Хоча метою кампанії було за тиждень зібрати на три Байрактари, українці за три дні зібрали на чотири.

У понеділок, 27 червня, компанія-виробник безпілотників повідомила у Twitter, що не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три Байрактари на український фронт. І це вже не перший такий випадок.

Литва

Першими збір грошей на Байрактари для України оголосили литовці. Литовський телеведучий, засновник Laisvės TV та громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав 5 мільйонів євро на безпілотник Байрактар ​​для захисників України.

Кампанія зі збору коштів стартувала 25 травня, а ввечері 28 травня під час спеціального ефіру журналіст уже зібрав необхідну суму. До кінця ефіру було зібрано 5 074 037 євро. Посол України у Литві Петро Бешта заявив, що це перший випадок в історії, коли звичайні люди збирають гроші на щось подібне.

Тапінас отримав згоду від влади Литви та Туреччини на купівлю Байрактара і заявив, що Литва не лише купує безпілотник, а привертає увагу світової спільноти та показує приклад, піднімає бойовий дух українців та демонструє, як литовці підтримують український народ.

Але литовцям Байрактар ​​турецька сторона також вирішила віддати безкоштовно. А на зібрані гроші Литва придбає необхідні боєприпаси для “безпілотника”, а решту направить на підтримку України.

Українцям компанія-виробник Байрактарів Baykar також заявила, що зібрані кошти краще спрямувати на інші потреби у боротьбі України.

Сергій Притула повідомив, що зібраним українцями коштам знайдуть найкраще застосування у тісній співпраці із ЗСУ.

Польща

Тепер уже у Польщі вирішили провести збір коштів на ударний безпілотник Байрактар ​​для України.

“Литовці зібрали гроші в найкоротші терміни, і компанія, яка їх виробляє, вирішила пожертвувати їх Україні та використати зібрані кошти для допомоги населенню. Пізніше те саме трапилося і з наступними трьома зборами! Нам пора. Байрактари винятково ефективні у цій війні”, – зазначив журналіст Славомир Сераковський, який оголосив про старт збору та закликав поляків жертвувати на безпілотник.

З поляків у Baykar також гроші не візьмуть?


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button