Україна

Народного депутата від “Слуги народу” підозрюють у скоєнні ДТП в стані алкогольного сп’яніння (ВІДЕО)

У фракції "Слуга народу" кажуть, що не виключатимуть зі своїх рядів Олександра Трухіна, поки його вина не буде доведена

Напередодні низка ЗМІ повідомили, що депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін нібито скоїв ДТП у Києві, в якому постраждало шестеро людей, зокрема двоє дітей.

Згодом понад 30 українських ЗМІ видалили публікацію про інцидент або прибрали звідти згадку про депутата, – розповідає 1NEWS.

У фракції “Слуга народу” кажуть, що не виключатимуть зі своїх рядів Олександра Трухіна, поки його вина не буде доведена.

У Національній поліції факт ДТП підтвердили, але імен його учасників не назвали.

23 серпня Трухін з’їздив до Полтави, де брав участь у святкових заходах, зокрема у піднятті найвищого в області прапора України. Це підтверджує фото на сайті Полтавської міської ради.

Місцеве інтернет-видання “Полтавщина” повідомило, що після завершення урочистостей депутат Трухін разом з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим обідали в полтавському ресторані “Лілея”.

Після цього депутат сів у авто та поїхав у напрямку Києва.

А вже по обіді на Бориспільській трасі поблизу Києва трапилася ДТП, в якій постраждало шість людей, серед них – двоє дітей і голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі.

Автомобіль Audi на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який протаранив автомобіль Daewoo.

Видання “Центр новин” з посиланням на очевидців написало, що саме Олександр Трухін був за кермом Audi. Також свідки твердили, що начебто Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження немає.

У поліції підтвердили факт ДТП, але імен учасників не назвали. Додали лише, що за фактом ДТП почали кримінальну справу за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху.

Олександр Трухін і фракція партії “Слуга народу” поки що не прокоментували ситуацію, попри численні звернення журналістів.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, член фракції “Слуга народу” Данило Гетьманцев сказав, що Трухіна поки що не виключать з фракції і закликав керуватися фактами.

“Щодо пана Трухіна, давайте розберемося: у нас є відео з телеграм-каналів, щодо тієї чи іншої ДТП. Є з цих же самих телеграм-каналів інформація про те, що, можливо, хтось в процесі скоєння цієї ДТП був у стані алкогольного сп’яніння. Можливо був, можливо не був. У нас є певного роду чутки, які розповсюджуються телеграм-каналами”, – розповів Гетьманцев.

Гетьманцев не зміг підтвердити чи спростувати інформацію щодо аварії і ймовірної участі в ній його однопартійця Трухіна і порадив звертатися до поліції.

“Ніхто нічого не замовчує… У нас немає толерантності до правопорушень. Тому, якщо він винен, буде виключений з фракції і політичного майбутнього у нього не буде в цій країні. Але дайте можливість людині захистити себе також”, – додав депутат.

За словами Гетьманцева, Олександр Трухін залишиться членом офіційної делегації України, яка 30 серпня вирушає до Вашингтону.

Джерело: ВВС Україна/Українська правда

Back to top button