Україна

Нардеп організував схему для ухилянтів – СБУ


Нардеп організував схему для ухилянтів - СБУ

Народному обранцю вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини, зазначили у спецслужбі.

Правоохоронці проводять низку обшуків у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів. Про це повідомила СБУ у середу, 1 листопада.

“Нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити “потрібних людей” у систему Шлях нібито як волонтерів… Таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини”, – йдеться у повідомленні.

Спецслужба встановила, що частину документів, необхідних для втечі “клієнтів” за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської облради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Зараз тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів схеми. Серед них офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Розпочато кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч.2 ст.15, ч.2 ст.332 КК України). Фігурантам загрожує до 7 років тюрми.

СБУ не називає імені підозрюваного нардепа. Але сьогодні зранку ЗМІ повідомили про обшуки у депутата Олександра Дубінського.

Нагадаємо, 9 серпня Дубінському повідомили про підозру в тому, що він надав неправдиві відомості для отримання дозволу на виїзд за кордон. 10 серпня суд відпустив його під особисте зобов’язання на два місяці із носінням електронного браслета.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button