Україна

Направлено до суду справу колаборанта з Чаплинки на Херсонщині


Направлено до суду справу колаборанта з Чаплинки на Херсонщині

Прихильник окупантів зобов’язував людей і підприємства підкорятися окупаційній адміністрації, підбирав працівників до незаконного органу влади.

 
Направлено до суду справу щодо колабораційної діяльності голови Чаплинської окупаційної адміністрації Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури.
 
“Слідством встановлено, що під час окупації Херсонщини обвинувачений вступив у злочинну змову із загарбниками та добровільно погодився на посаду так званого “голови військово-цивільної адміністрації Чаплинського району”, – йдеться у повідомленні.
 
Колаборант зобов’язував людей та підприємства підкорятися окупаційній адміністрації, підбирав працівників до незаконного органу влади.
 
Обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.
 
 
Раніше повідомлялося, що СБУ затримала банкіра, який запроваджував “рубльову зону” в Херсоні. На початку вторгнення він підтримав загарбників і добровільно погодився очолити одне з відділень фінустанови.
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button