Україна

Наміри РФ щодо Запорізької АЕС залишаються незрозумілими – розвідка


Наміри РФ щодо Запорізької АЕС залишаються незрозумілими - розвідка

Російські військові могли використовувати розташовану в зонах поряд з АЕС артилерію для ударів на протилежному березі Дніпра.

Наміри Росії щодо Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі залишаються незрозумілими. Про це йдеться в огляді британської розвідки про війну в Україні за 5 серпня.

“Після п’яти місяців окупації наміри РФ щодо Запорізької АЕС залишаються незрозумілими. Однак дії, до яких вони вже вдавалися, ймовірно, зашкодили безпеці нормальної роботи станції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські військові могли працювати в зонах поряд з АЕС, використовуючи розташовану там артилерію для ударів по протилежному березі Дніпра.

“Російські сили могли використовувати ширшу територію навколо АЕС, у тому числі довколишнє місто Енергодар, для відпочинку військових, користуючись захищеним статусом атомної електростанції, щоб зменшити ризик нічних ударів ЗСУ по військовій техніці та особовому складу”, – сказано у звіті британської розвідки.

Нагадаємо, як заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, ситуація на захопленій Росією Запорізькій АЕС з кожним днем ​​стає дедалі серйознішою. Усі принципи ядерної безпеки було порушено.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські окупанти, ймовірно, використовують Запорізьку АЕС в Енергодарі для ядерного шантажу у спробі послабити волю західних країн надавати військову підтримку українському контрнаступу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button