Україна

Наливайченко не виконує рішення суду, який визнав його брехуном

Телеканал «1+1» офіційно вибачився за поширення неправдивої інформації стосовно колишнього заступника Генерального прокурора України Анатолія Даниленка. Відповідна заява була озвучена в ефірі програми «ТСН» та телеканалі «1+1».

Мова йде про поширення у 2015 році заяви тодішнього голови СБУ, а нині народного депутата Валентина Наливайченка стосовно того, що він вважає Даниленка «людиною, яка «кришує» і фактично сприяє злочинній діяльності і є фігурантом кримінального провадження». Наливайченко мав на увазі справу, яка стосується автозаправок БРСМ-Нафта, на нафтобазі якої стався масштабний вибух у 2015 році.

Анатолій Даниленко, спростовуючи заяву Наливайченка, подав позов до «1+1», телеканалу «112 України», Студії Савіка Шустера, а також до СБУ, якою тоді керував Валентин Наливайченко.

Згідно з рішенням Шевченківського суду у справі № 761/17347/15-ц, інформація, поширена Валентином Наливайченком у публічному виступі, який транслювався на вітчизняних телеканалах: «1+1» та 112 «Україна», визнана недостовірною та такою, що не відповідає дійсності, принижує честь, гідність, ділову репутацію Анатолія Даниленка.

За рішенням суду всі вищеперераховані структури повинні були визнати озвучену Наливайченком інформацію недостовірною та вибачитися перед Анатолієм Даниленком.

Однак за більш ніж п’ять років, які минули з подачі до суду, свої вибачення принесли тільки журналісти.

Валентин Наливайченко, який зараз є народним депутатом України, до цього часу не визнав те, що сказав відверту брехню і намагався спаплюжити ім’я Анатолія Даниленка.

Суд зобов’язав телеканали «1+1» та «112 України» спростувати поширену недостовірну інформацію стосовно Анатолія Даниленка за рахунок коштів Валентина Наливайченка. Останній цього не зробив всупереч рішенню суду.

Back to top button