Україна

Наліт дронів. Нова атака на УкраїнуСюжет


Наліт дронів. Нова атака на Україну

У понеділок киян розбудили звуки вибухів та сирени повітряної тривоги, російська армія атакувала українську столицю іранськими дронами-камікадзе.

Росія знову атакувала мирні українські міста далеко від фронту. Менш ніж за добу РФ випустила Україною 43 іранські дрони-камікадзе Shahed-136, 37 з яких вдалося збити. У Києві один дрон потрапив в об’єкт критичної інфраструктури, ще один — у житлову багатоповерхівку, відомо про чотирьох загиблих, ще чотирьох людей госпіталізовано. Вибуховою хвилею після одного з ударів також пошкоджено житлові будинки.
 
Терор не припиняється
 
Серед загиблих у Києві – 59-річна жінка та молода пара 1988 року народження: чоловік та дружина, які чекали на дитину. Жінка була на 6-му місяці вагітності.
 
Від вибухової хвилі постраждала жінка, що їхала в таксі поруч із вокзалом. Її госпіталізували із акуботравмою.
 
“Нинішній ворог у своєму злі поєднує, здається, всіх ворогів нашої державності. Діє підступно: вбиває мирних людей, б’є по житлу, інфраструктурі”, – прокоментував нову атаку Росії президент Володимир Зеленський.
 
«Терор має програти та програє, а Україна переможе. І притягне до відповідальності кожного російського терориста, від командувачів до пересічних, які виконували злочинні накази”, – заявив президент.
 
Захист від дронів
 
У поліції опублікували відео, як правоохоронці у столиці збили іранський дрон зі стрілецької зброї.
 
При цьому глава МВС Денис Монастирський закликав власників зброї не намагатися збивати дрони та залишити цю справу правоохоронцям та військовим.
 
“Вірогідність такого збивання надзвичайно мала, а небезпека, якщо, наприклад, недосвідчена людина просто зі зброї стрілятиме вгору, перевищує можливість збити (такий дрон). Тому я хочу, користуючись нагодою, звернутися до городян, до тих, хто володіє зброєю (і застерегти). : з пістолета, з карабіна не варто стріляти між багатоповерхових будинків. Це може призвести до травмування і більшої біди, ніж можливо, збити дрон”, – наголосив Монастирський.
 
Глава МВС підтвердив, що під час нинішньої ранкової атаки Шахедами поліцейські в центрі відкривали вогонь і один із дронів їм вдалося збити.
 
Реакція у світі
 
У Міністерстві закордонних справ Ірану заявили у понеділок, що Тегеран не передавав Росії безпілотники для використання у війні проти України, заявив офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані під час щотижневої прес-конференції.
 
“Опублікована новина про те, що Іран надав Росії безпілотники, має політичні амбіції та поширюється західними джерелами. Ми не надавали зброї жодній стороні воюючих країн”, – сказав Канаані.
 
Командування Повітряних сил ЗСУ вважають, що дрони-камікадзе Shahed-136, які виробляють Іран, використовуються російськими військовими під назвою Герань-2.
 
Міністри закордонних справ ЄС на зустрічі у понеділок обговорять можливі санкції проти Ірану, який постачає Росії військові дрони.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button