Україна

Найближчими днями місія ООН планує відвідати Оленівку


Найближчими днями місія ООН планує відвідати Оленівку

До Оленівки поїде голова місії, генерал Карлос Альберто де Сантос Крус разом із командою старших службовців та експертів.

Заступник генсекретаря ООН з політичних питань Розмарі Ді Карло повідомила, що місія ООН найближчими днями має прибути у тимчасово окуповану Оленівку, де у липні внаслідок теракту загинули українські військовополонені. Про це вона сказала на засіданні Ради Безпеки ООН.

“Розвідувальна місія, яка має прибути до Оленівки найближчими днями, розглядатиме інцидент від 29 липня, в якому загинули 53 українські військовополонені і ще від 75 до 130 отримали поранення”, – зазначила Ді Карло.

За її словами, до Оленівки поїде голова місії, генерал Карлос Альберто де Сантос Крус разом із командою старших службовців та експертів.

“Місія має виконати своє завдання без жодних перешкод, отримати повний доступ до людей та доказів”, – наголосила Розмарі Ді Карло.

Нагадаємо, в “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії в Оленівці загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.

Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з українського боку є відвертою брехнею та провокацією, а російська версія теракту у в’язниці в Оленівці, що базується на звинуваченні ЗСУ в ударі ракетами HIMARS, – вигадка.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button