Україна

Найближчим часом мерія Києва закупить 1 млн доз COVID-вакцини

Столична влада розраховує найближчим часом підписати контракт на закупівлю 1 мільйона доз вакцини проти коронавірусу, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу мерії.

“Тобто столиця зможе зробити щеплення загалом пів мільйону найуразливіших категорій киян. Це насамперед – лікарі, працівники соціальних служб, сфери освіти, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури, люди похилого віку”, – сказав під час засідання Київради заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

За його словами, вакцину Київ планує закупити напряму у виробника.

“Можу сказати що переговори відбуваються непросто, бо сьогодні в світі дефіцит вакцини. Виробники не встигають виготовляти її в законтрактованих обсягах. Але я використовую всі свої іноземні контакти та зв’язки, всі можливі варіанти для того, щоб забезпечити киян вакциною” – підкреслив він.

Кличко зазначив, що Київрада на своєму засіданні має внести зміни до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки та виділити 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу в столиці.

Він зауважив, що керівникам столичних закладів охорони здоров’я доручено створити стаціонарні пункти щеплення та мобільні виїзні бригади і вони працюють над цим. Також уже майже готові і списки тих киян, кого потрібно вакцинувати в першу чергу.

 

 

 

 

Back to top button