Україна

Найбільше атак РФ відбито на Мар’їнському напрямку


Найбільше атак РФ відбито на Мар’їнському напрямку

ЗСУ відбили сім атак на Куп’янському напрямку, 10 на Бахмутському, 14 – на Авдіївському, 17 – на Мар’їнському та 11 – на Шахтарському.

 
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в суботу, 11 листопада.
 
Зазначається, що загалом війська РФ завдали один ракетний та 41 авіаційних ударів, здійснили 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 
На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки, Надії Луганської області, де воїни ЗСУ відбили сім атак. 
 
На Лиманському напрямку війська РФ, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області. На Бахмутському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах  Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де нашими захисниками відбито 10 атак.
 
На Авдіївському напрямку окупанти, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 14 атак. На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими військами відбито 17 атак.
 
На Шахтарському напрямку противник, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Вугледару, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області, де ЗСУ відбили 11 атак. На Запорізькому напрямку росіяни, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районі Роботиного Запорізької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено одну зенітну керовану ракету С-400.
 
Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по двох артилерійських засобах, шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двох засобах протиповітряної оборони росіян.

Нагадаємо, українські військові протягом минулої доби знищили 1130 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила близько 310 650 своїх бійців.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, за місяць активних боїв за місто Авдіївка загинуло близько 10 тисяч росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button