Україна

Нафтогаз закликає підприємства – тепловиробники прискорити роботу з укладення мирових угод

Нафтогаз закликає підприємства – тепловиробники прискорити роботу з укладення мирових угод щодо погашення заборгованості за газ. Про це йдеться у прес-релізі компанії, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

Там нагадали, що алгоритм врегулювання заборгованості був схвалений ще 7 вересня, однак, за майже місяць до НАку звернулося лише 15 ТКЕ з потенційних 60 підприємств-підписантів.

“Якнайшвидше укладення мирових угод з Нафтогазом вкрай важливе для зняття арешту з рахунків підприємств-боржників, вчасного їх входження в опалювальний сезон, стабільного тепло- та гарячого водопостачання населення.

Відповідні угоди з ТКЕ, основний борг яких складає менше 10 млн грн, передбачають його виплату рівними частинами протягом 60 місяців. В свою чергу тепловиробники з більшим боргом зможуть сплатити його рівними частинами протягом 72 місяців”, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо:

Підписання мирових угод щодо погашення заборгованості за газ є складовою домовленостей щодо опалювального сезону між Кабміном, ОП, “Нафтогазом”,”Асоціацією міст України”, Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад.

Місцева влада, “Нафтогаз” та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.

Напередодні прем’єр Денис Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону на фінішній прямій, тарифи залишатимуться стабільними, а програма субсидій буде збільшена.

Нацкомісія з тарифів (НКРЕКП) на засіданні 7 квітня затвердила річний газовий продукт – з 1 травня його ввели за замовчуванням для усіх споживачів до 30 квітня 2022 року.

Back to top button