Україна

Нафтогаз разом із компанією з Ізраїлю шукатиме вуглеводні в акваторії Чорного моря

Про це повідомляється на сайті компанії Укргазвидобування, що входить до складу Групи “Нафтогаз”, передає 1NEWS.

Нафтогаз розглядає можливість співпраці щодо геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря з новим міжнародним партнером – ізраїльською Naphtha Petroleum Corp.

“Сторони вже підписали меморандум про взаєморозуміння щодо потенційної геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря. Naphtha має фінансові можливості та підтверджений позитивний досвід роботи в США та на шельфі Ізраїлю (східна частина Середземного моря), що може стати в нагоді для розкриття нафтогазового потенціалу українського шельфу”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до меморандуму про взаєморозуміння компанії домовились, що окрім Чорного моря, вони також вивчатимуть можливості для співпраці в інших проєктах з розвідки та видобування вуглеводнів в Україні.

Зазначається, що проєкт з розвідки та розробки вуглеводнів у Чорному морі має стати найбільш капіталомістким проєктом в портфелі “Нафтогазу”.

«Для нас важливим є наявність таких партнерів як Naphtha Israel Petroleum у проєкті з розвідки та розробки вуглеводнів у Чорному морі, який має стати найбільш капіталомістким проєктом в нашому портфелі. Після нещодавно оголошеного партнерства з компанією OMV Petrom, що вірогідно є найбільш активним гравцем з розвідки та розробки Чорноморського шельфу, нове партнерство ще більше посилить наші амбіції в цьому регіоні у майбутньому», – зазначив головний виконавчий директор Групи “Нафтогаз” Отто Ватерландер.

Він зауважив, що компанія Naphtha є керуючою компанією та власником пайового інвестиційного фонду компанії Isramco Negev 2, LP, що має мажоритарні права на пайову участь у витратах на розробку і експлуатацію газового родовища Tamar потужністю 13 трлн куб. футів у східній частині Середземного моря разом із іншими власниками прав на пайову участь – компанією Chevron (оператор родовища) та компанією Delek Drilling. Відповідно, вона має підтверджений досвід роботи з необхідними глибоководними технологіями та ділові стосунки з провідними операторами з розробки морських покладів.

В ізраїльській компанії відзначили, що українська частина Чорного моря залишається недостатньо дослідженою і тому нещодавнє рішення українського уряду надати Нафтогазу виключні права на цю ділянку, щоб нарешті знизити ризики та довести її потенціал, є позитивним.

“Ми вважаємо, що Нафтогаз добре підготовлений для цього завдання, і ми чекаємо нагоди на співпрацю у розробці цієї ділянки. Компанія Naphtha через свої дочірні компанії має досвід реалізації подібних проєктів і може поділитися своїм досвідом для досягнення позитивних результатів в Україні. Ми розглядаємо український ринок природного газу як потенційно привабливий у довгостроковій перспективі і стратегічно правильний проєкт для наших інвестицій”, – зазначив генеральний директор компанії Naphtha Israel Petroleum Corp Еран Ленднер.

 

 

 

Back to top button