Україна

Нафтогаз планує наростити ресурсну базу на майже 40 млрд кубометрів

Нафтогаз планує за рахунок прискорення геологорозвідувальних робіт на 10 нових родовищах наростити ресурсну базу на майже 40 млрд кубометрів. Про це повідомив у Фейсбуці дивізіон «Розвідка та Видобування» Групи Нафтогаз, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Зазначається, що нині тривають роботи на Шосейній ділянці, яка знаходиться у Харківській області і межує із Західно-Соснівським родовищем. Там уже пробурено 10 свердловин, з яких видобуто 253 млн кубометрів газу та понад 2 тис. т конденсату.

Передбачається, що за результатами буріння двох нових розвідувальних свердловин на цій ділянці буде отримано ще 3 млрд кубометрів перспективних запасів газу.

Успішні пробурені останні свердловини на Шосейній площі дають змогу закладати точки для спорудження нових свердловин, додали в дивізіоні.

Як повідомлялось, Шосейна площа – одна із найбільш перспективних ділянок для видобутку газу. За результатами геологорозвідувальних робіт, обсяг запасів блакитного палива на цій території зріс із 5 млрд кубометрів до 10 млрд кубометрів.

Back to top button