Україна

Нафтогаз Біоенергія купує Славутичську ТЕС


Нафтогаз Біоенергія купує Славутичську ТЕС

Введення Славутичської ТЕС в експлуатацію дозволить відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлюваних джерел, повідомляють в АМКУ.

 
Дочірнє підприємство Нафтогаз Біоенергія, яке входить до групи Нафтогаз України, купує Славутичську ТЕС. Про це повідомив Антимонопольний комітет.
 
Повідомляється, що Славутичська ТЕС (раніше – Сіверська ТЕС) вироблятиме електрику та забезпечуватиме тепло у територіальних межах Славутича. Зараз станція не працює – там будують когенераційну установку та котельню, які працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії.
 
“Введення Славутичської ТЕС в експлуатацію дозволить відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлюваних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та теплогенерація буде незалежною від постачання газу та його вартості”, – йдеться у повідомленні АМКУ.
 
Нагадаємо, 26 липня Нафтогаз оголосив дефолт щодо єврооблігацій, оскільки їхні власники відхилили пропозицію про реструктуризацію. 3 серпня Нафтогаз надіслав інвесторам повторний запит. ЗМІ повідомляли, що він також був відхилений.
 
У Нафтогазі розповіли про переговори із кредиторами
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button