Україна

Зеленський провів переговори із президентом ЄК


Зеленський провів переговори із президентом ЄК

Урсула фон дер Ляєн зателефонувала президентові України в контексті її візиту до Китаю, зазначили у Єврокомісії.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Серед тем, що обговорювалися, був новий пакет санкції ЄС проти Росії, повідомив глава держави в Telegram у вівторок, 4 квітня.

“Підтримую постійний контакт із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Подякував за участь у Бучанському саміті, обговорили спільні міжнародні заходи на майбутнє. Порушили інші питання підтримки України, зокрема, необхідність підготовки 11 пакету санкцій та прогресу у виконанні рекомендацій Єврокомісії”, – написав Зеленський.

Раніше в Брюсселі заявили, що Урсула фон дер Ляєн зателефонує президентові України в контексті її візиту до Китаю, який заплановано цього четверга.

“Президент говоритиме сьогодні по телефону з президентом Зеленським у контексті її підготовки до цієї поїздки”, – заявив представник Єврокомісії Ерік Мамер, анонсуючи візит до Китаю фон дер Ляєн разом із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше Урсула фон дер Ляєн прямо заявила, що відносини ЄС із Китаєм залежатимуть від позиції Пекіна щодо війни в Україні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button