Україна

Надія Савченко побореться за членство у Раді громадського контролю при ДБР

Колишня народна депутатка Надія Савченко бере участь в конкурсі до Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Цього разу я теж беру участь в конкурсі. Не хочу бути байдужою і лінуватися займатися громадською діяльністю», – пише Савченко.

Вона додала, що починаючи з 00:00 год 1-го грудня і закінчуючи 00:00 год 2-го грудня можна буде проголосувати за кандидатів.

Будь-який громадянин, який проживає на території України, може взяти участь у рейтинговому інтернет-голосуванні. Особа може проголосувати один раз не більше ніж за п’ятьох кандидатів.

За результатами рейтингового інтернет-голосування конкурсною комісією формується список кандидатів із 30 осіб, які набрали найбільшу кількість голосів та допускаються до написання есе та проведення співбесіди.

З метою запобігання повторного голосування, охочим взяти участь в рейтинговому інтернет-голосуванні необхідно буде пройти ідентифікацію з використанням сервісу електронної ідентифікації.

За результатами конкурсу з формування складу РГК при ДБР на офіційному вебсайті ДБР розміщується оголошення про результати рейтингового голосування із зазначенням кількості голосів, поданих за кожного кандидата.

Всього в конкурсі бере участь 61 кандидат.

Нагадаємо, Надія Савченко була народною депутаткою минулого скликання.

З 22 березня 2018 року перебувала під слідством. Її підозрювали у підготовці терористичних актів та держперевороту.

Верховна Рада позбавили її депутатської недоторканності.

Перед голосуванням Генеральний прокурор Юрій Луценко продемонстрував у Верховній Раді відео-докази підготовки Надією Савченко разом із затриманим керівником Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном терактів у Києві. Зокрема у відео продемонстровані зустрічі Савченко та Рубана з представниками так званої «ДНР», а також їхні переговори щодо нібито підготовки підриву будівлі Верховної Ради та всього урядового кварталу. Також на відео Савченко говорить про те, що необхідно ліквідувати будинки, в яких проживають Президент, голова РНБО, міністр внутрішніх справ та інші представники влади.

За рішенням суду 16 квітня 2019 року Савченко звільнили з-під варти.

Вона балотувалась на виборах до Верховної Ради у 2019 році на окрузі в Донецькій області, однак змогла набрати всього 8 голосів.

Також балотувалась на посаду Президента України в 2019 році.

Back to top button