Україна

Надання зброї Україні – Ізраїль не забороняв країнам Балтії передавати – 1News

Литва


фото з відкритих джерел

Спікер парламенту Литви зазначила, що Ізраїль не пред’являв прибалтійським державам ніяких вимог щодо зброї

Ізраїль запевняє, що не забороняв країнам Балтії передавати ізраїльську зброю Україні. Про це заявила спікер парламенту Литви Вікторія Чміліте-Нільсен. За її словами, вона підняла це питання під час своєї поїздки до Ізраїлю на цьому тижні. Про це повідомляє LRT.

“Під час зустрічей з ізраїльськими політиками – спікером і депутатами Кнесету, головою Комісії у закордонних справах і обороні – я піднімала питання про інформацію, що з’явилася. Мене запевнили, що ця інформація не відповідає дійсності та що Ізраїль не пред’являв прибалтійським державам ніяких вимог щодо зброї“, – заявила Чміліте-Нільсен.

Спікер парламенту Литви зазначила, що не ставила питання про те, чи дійсно прибалтійські держави можуть безперешкодно передати Україні зброю ізраїльського виробництва, якщо виникне така необхідність.

“Я не задавала таке питання, але зрозуміло, що Литва, Латвія та Естонія вільні вирішувати відповідно до свого сприйняття тієї загрози, яка зараз виникає в Україні”, – сказала вона.

1News за темою: Ракети виявилися занадто старими: Данія не постачатиме Україні зброю

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Ізраїль заборонив передавати свою зброю в Україну. Зазначалося, що таку заборону отримали Латвія, Естонія і Литва.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що все озброєння, що поставляється західними партнерами в Україну, необхідно для захисту в разі вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б не була ціна цієї справи”.

Зазначимо, що 9 лютого до України прибув літак із військовою допомогою від Великої Британії. Згідно з кадрами, на місці можна було бачити українських військових. З їхніх коментарів випливає, що поставка призначена для загонів територіальної оборони. Однак, яка саме військова допомога прибула цим рейсом, наразі невідомо.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button